Elevii vor primi miere la școală

Foto: hotnews.ro

​Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că elevii vor primi lunar câte un borcan cu miere începând cu anul 2020. Potrivit portalinvatamant.ro, anunțul a fost făcut de Daniel Botănoiu, secretar de stat în MADR.

Programul va începe cu data de 1 ianuarie 2020, iar scopul este de a încuraja producția națională de miere. Secretarul de stat a precizat că producția națională de miere va fi stimulată, în urma livrării a 3.000 de tone către populația din România.

“Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar. Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru că programul a trebuit să fie bine pregătit, apicultorii trebuie pregătiți foarte bine etc. Vrem să avem un program echilibrat și să nu-l mai comentăm, pentru că avem obiceiul acesta”, a spus Daniel Botănoiu.

Proiectul a fost anunțat și la sfarsitul anului 2018. Desi măsura a fost reglementată prin lege, ulterior a fost dată o Ordonanță de Urgență care a suspendat aplicarea ei.

Mai mult, unii părinți s-au arătat încântați de proiect, însă alții l-au contestat și au argumentat că mierea este un produs alergic sau că nu este potrivită pentru a fi consumată la școală.