Elevi intoxicați cu o substanță necunoscută la o școală din Dolj

Foto: hotnews.ro

Mai mulți elevi de la o școală din comuna Daneți, județul Dolj, au fost duşi de urgență la dispensarul din localitate, după ce s-au simțit foarte rău, potrivit digi24.ro.

Primele informații arătau că o posibilă cauză ar fi deratizarea care ar fi fost făcută la școală, însă viceprimarul comunei susține că deratizarea a fost făcută cu mult timp în urmă. Se pare că ar fi vorba despre o intoxicație de la substanțele de curățenie folosite de femeile de serviciu de la școală.

Până la această oră au ajuns la medic 17 copii de la școala din comuna Daneți, cu suspiciune de intoxicație.

Șeful ISU Dolj, Florea Constantin, a declarat că elevii sunt la dispensarul din localitate, după ce la școală s-au simțit rău și au avut dureri de cap și vărsături.

Doi dintre copii sunt mai grav, cu vărsături, dureri de cap. Ceilalţi, până la 17, sunt cu dureri de cap şi ameţeli mai uşoare. Toţi sunt din aceeaşi clasă. Am trimis CBRN, este şi echipă de la DSP, sunt colegii mei pentru probe şi analize, sunt maşinile de victime multiple, dacă e cazul, să transporte câte patru la spital. Sunt medicii acolo şi evaluează”, a spus Constantin Florea.

Autoritățile au fost alertate de profesori.