13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

General MAI, demis în cazul Caracal, implicat în afaceri mafiote la Ecorec

Jurnalista Sorina Matei a prezentat dezvăluiri incendiare despre Ecorec, administratorul gropi de gunoi Glina, legăturile cu mafia italiană și cazul de la Caracal. Foto: cotidianul.ro

Un general de brigadă, numărul doi în MAI în guvernul Mihai Tudose, are relaţii de afaceri explozive cu italieni apropiaţi de celebra mafie Cosa Nostra. Jurnalista Sorina Matei publică într-o nouă anchetă pe blogul său o serie de documente ale ANAF.

Datele oficiale ale Registrului Comerţului şi din Monitorul Oficial al României arată negru pe alb cum se pot desfăşura afaceri cel puţin dubioase cu persoane sus puse din MAI, într-un sediu aflat la doar câţiva paşi de clădirea IGPR și cum se afectează sănătatea oamenilor din jurul gropi de gunoi Glina pentru a se facilita o rețea internațională de spălare a banilor, informează B1 TV.

Datele publicate de Sorina Matei îl arată pe generalul de brigadă al DGPI, ajuns numărul doi în MAI, ca secretar de stat pe vremea lui Mihai Tudose, în relaţii de afaceri de-a lungul timpului cu o serie de italieni si romani, printre care vestitul Sergio Pileri, Victor Dombrovschi, Corina Blanaru si Gheorghe Moca, de la societatea Ecorec S.A., societate cunoscuta pentru infractiunile de mediu si spalare de bani.

Cetateni italieni si romani, printre care Victor Dombrovschi si Sergio Pileri, au fost predati acum cinci ani de autorităţile române Italiei. Au fost condamnati pe 31 ianuarie 2019, de Tribunale din Roma, la cinci ani de închisoare pentru tentativă la spălare de bani în celebrul proces “Ecorec-Tresoro di Ciancimino”.

Potrivit dezvăluirilor făcute de jurnalista Sorina Matei, Sergio Pileri a fost găsit vinovat alături de alţi asociaţi de-ai săi că a “reciclat” în România, prin afacerea Glina, o parte din marea avere a răposatului politician al organizaţiei mafiote “Cosa Nostra”.  Este vorba despre Don Vito Ciancimino, fostul primar al oraşului Palermo, primul politician italian condamnat pentru apartenenţă la Cosa Nostra.

Datele din Registrul Comerţului şi din Monitorul Oficial, găsite de Sorina Matei, arată că fostul numărul doi în Ministerul Afacerilor Interne, a fost în trecut administrator şi la o altă firmă, tot a italienilor, care avea printre acţionari chiar şi SC Agenda 21 SA, la rândul ei acționară în cadrul societății ECOREC S.A., societate care a poluat mai mult de 15 ani zone limitrofe precum localitățile Glina, Popești Leordeni cât și cartierele bucureștene învecinate. Aceasta este una din societăţile importante investigate de procurorii italieni în privinţa spălării de bani în cazul Ciancimino-Cosa Nostra.

Majoritatea firmelor italianului Pileri care au fost implicate în spălarea de bani a Cosa Nostra în România au avut “cartierul general” într-o clădire situată vizavi de sediul central al IGPR, colţ cu Secţia 6 de Poliţie din Bucureşti. Una dintre ele, care funcţionează şi astăzi în acelaşi loc, “selectează şi plasează forţă de muncă” în străinătate.

Personajul, din cadrul MAI, care a fost în relații de afaceri cu infractorii de la groapa de gunoi Glina a intrat în vizorul presei  după ce a fost demis în urma cazului de la Caracal. Omul de afaceri Remus Rădoi a dezvăluit că s-a întâlnit cu acesta într-o “audienţă”, care ar fi avut loc la începutul lunii iulie 2019. Ministerul Afacerilor Interne precizează însă oficial că n-a fost vorba de nicio “audienţă”. Pe langa personaje din cadrul MAI, reteaua infractionala de mediu si de spalare a banilor si – au creat asa cum a mai sesizat presa in numeroase randuri o retea de asociatii GSL 1 si GSL 2 reprezentata de Joiman Marian si de catre avocata Daniela Nae, care imbracand haina falsa de ecologisti faciliteaza actiunile infractionale ale retelei sus mentionate

Rețeua infracțională de la groapa de gunoi Glina face în continuare presiuni asupra funcționarilor publici cât și asupra autorităților de mediu din România prezentând documente false pentru reautorizarea periculoasei gropi de gunoi Glina. Scopul final al acestei retele infractionale este  mentinerea activitatii la Groapa de gunoi Glina chiar cu pretul distrugertii sanatatii oamenilor, in vederea mentinerii mecanismului activ international de spalare a banilor.

Pătrunderea rețelei infracționale la nivelul instituțiilor statului reprezintă o amenințare extrem de gravă asupra integrității și bunului mers al societății, iar organele competente ar trebui să se sesizeze imediat, să cerceteze și să ia masuri asupra acestor persoane care încă mai cred că în România legea se poate încalca în mod flagrant și se poate face la orice oră infracțiuni de mediu și spălare a banilor.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns