Ecologiștii din Londra au stropit Ministerul Finanțelor cu 1800 de litri de sânge fals

Foto: g4media.ro

Mişcarea ecologistă Extinction Rebellion a stropit cu sânge fals sediul Ministerului britanic al Finanţelor, la Londra, cu ajutorul unui vehicul al pompierilor. Acţiunea spectaculoasă a fost menită să denunţe finanţarea unor proiecte care dăunează mediului, relatează AFP, citată de news.ro.

Activişti au spus că au folosit furtunurile de incendiu ale unui vehicul de pompieri pentru a pulveriza 1.800 de litri de sânge fals pe faţada sediului ministerului, cu doar câteva zile înaintea unei acţiuni mondiale a mişcării.

Foto: twitter.com

Mai mult, ei au afişat o banderolă pe care era scris ”STOP FUNDING CLIMATE DEATH” (”Opriţi finanţarea morţii mediului”).

Acţiunea vizează să ”sublinieze incoerenţa Guvernului britanic, care insistă asupra faptului că Regatul Unit se află în fruntea lumii în domeniul luptei împotriva modificărilor climatice şi investeşte sume enorme în proiecte de explorare a unor combustibili fosili, puternic emiţători de emisii de carbon”, subliniază Extinction Rebellion într-un comunicat.

Începând de luni, vor avea loc numeroase acțiuni în 60 de oraşe din întreaga lume, în semn de protest faţă de lipsa de acţiune în lupta împotriva încălzirii globale.