ECO UNTOLD: se va recicla aluminiu la ediția de anul acesta

Nu mai este mult și va începe unul dintre cele mai așteptate festivaluri din Romania. Pe 1 august se dă starul distrației  pentru 4 zile de muzica bună în Cluj. Este o editie aniversară  pentru că se împlinesc 5 ani de la când se organizează acest festival. De aceasta data organizatorii au decis să se alinieze la directivele europe și astfel au decis să se implice activ în “lupta” împotriva plasticului.

Potrivit unui comunicat  preluat de jurnaliștii de la clujulcultural.ro, Untold se va transforma în aceasta ediție în Eco Untold. Printre acțiunile care vor fi aplicate se numără servirea  băuturile și a mâncării în ambalaje biodegradabile. Pentru că la un astfel de festival se strâng cantități mari de gunoaie, organizatorii au hotărât să suplimenteze numărul punctelor de colectare față de ediția precedentă.

Toate aceste măsuri fac parte din campania pe care organizatorii au desfășurat-o anul acesta împreună cu unul dintre parteneri, URSUS Breweries România și cu spriinul Parlamentului European.  Campania s-a numit “SHOW YOU CAN” și reprezintă rezultatul angajamentului pe care organizatorii l-au susținut la Bruxelles, în fața Parlamentului European în iunie 2018. Aceasta vizează informarea și conștientizarea publicul tânăr asupra reciclării deșeurilor, a economiei circulare și implicit a colectării selective.  De asemenea campanie îi îndemna pe tineri care vor să participe la Untold să își înscrie ideile de proiecte, urmând ca  proiectul câștigator  să fie pus în aplicare la editia din 2019.

La editia nr. 5 se va recicla aluminiu! În cadrul campaniei 83 de tineri au depus propuneri de reciclare și reutilizare a aluminiului. Proiectul câștigător propus de Dora Baias a fost declarat câștigător și va fi văzut în perimetrul festivalului. Acesta a fost realizat de către UNTOLD cu o finanțare de 10.000 de euro. În plus, câștigătoarea competiției are asigurate transportul, cazarea și accesul pentru cea de-a 5 ediție a festivalului.

Ursus Breweries este prima companie care a implementat colectarea selectivă și reciclarea ambalajelor la UNTOLD. Pentru ediția a 5-a a festivalului, consecvenți misiunii pe care ne-am asumat-o, aducem noi experiențe prin care invităm participanții la festival să contribuie prin exemplul propriu la protejarea mediului înconjurător. Suntem mândri, în special, de competiția internațională „SHOW YOU CAN”, rezultat al parteneriatului aniversar Ursus Breweries și UNTOLD. Lansată anul acesta în luna martie, în competiție au fost înscrise idei creative de instalații funcționale, pe tema reutilizării și reciclării. Ideea s-a bucurat de un mare interes și a găsit sprijin din partea Parlamentului European. Ne-am dorit să transmitem către cei care iubesc UNTOLD și URSUS un mesaj simplu: diferența pe care fiecare dintre noi o poate face, zi de zi, pentru binele comun – protejarea planetei noastre. Capitol cu capitol, construim împreună cu UNTOLD povestea <nespusă> a sustenabilității și mulțumim tuturor acelora care au venit alături de noi în această călătorie.” a declarat Robert Uzună, Vicepreședinte Corporate Affairs al Ursus Breweries.