10 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Echipa națională de tineret a României s-a calificat la EURO 2021! Vezi detalii

Foto: facebook.com/FederatiaRomanaFotbal

Echipa națională de tineret a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European. Acest lucru s-a întâmplat după ce ,,tricolorii” au remizat, scor 1-1, în partida jucată la Ploiești împotriva echipei de tineret a Danemarcei. România U21 a obținut calificarea la EURO 2021 după ce a terminat pe locul 2 în grupa de calificare la turneul final.

În meciul de la Ploiești, danezii au deschis scorul în min.50 prin Laursen, în urma unui penalty acordat în mod eronat de arbitrul partidei. În min.58, danezul Hausner a fost eliminat după un duel cu Mățan. ,,Tricolorii” au egalat în min.72 prin Costache, care a fructificat o pasă primită de la Moruțan.

La finalul meciului, selecționerul echipei naționalei de tineret a României, Adrian Mutu, a comentat performanța obținută. ,,Important era obiectivul principal care a fost calificarea, mă bucur. Dar înainte de toate aş vrea să dedic această victorie familiei mele şi în special mamei, a cărei zile de naştere este astăzi: La mulţi ani, mama! Calificarea este un lucru important pentru mine ca antrenor, bineînţeles, pentru această generaţie de băieţi extraordinar. Sunt într-adevăr nişte fotbalişti de excepţie şi veţi vedea că pe viitor ei vor forma naţionala mare. E important pentru România că am reuşit acest lucru, trebuie să îi mulţumim şi lui Mirel Rădoi pentru că şi el a adus 10 puncte în această calificare. Când se termină totul cu bine, toată lumea este fericită. Ne-a ajutat şi Bosnia, dar arbitrul nu ne-a ajutat. Ar fi fost păcat să ratăm această calificare cu două penalty-uri inventate, şi în Ucraina şi în această seară. Era păcat, dar cred că până la urmă s-a făcut dreptate”, a spus Adrian Mutu la ProX, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns