După eșecul la alegeri, PSD organizează CEx astăzi

După  ce s-a întâmplat la alegerile de duminică când candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut  la o diferență  destul de mare față de contracandidatul PNL, Klaus Iohannis, în cardrul partidului PSD  s-au cam agitat spiritele. Astfel membrii au hotărât  organizarea ședinței CEx astăzi, începând cu 18:30, pentru a discutat și analiza rezultatele înregistrate la prezidenţiale transmite Agerpres.

Imediat după anunțarea  rezultatelor parțiale  duminică seară și la întrebările adresate de jurnaliști, Dăncilă a  declarat  că va fi făcută o analiză a turului doi al alegerilor în cadrul CEx și a mai spus că deși  membrii îi cer demisia, ea nu are o astfel de intenție.

“Eu ştiu că mulţi vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru, pentru că eu consider că partidul este mai important şi consolidarea noastră pentru alegerile locale şi parlamentare mult mai importantă decât lupta politică din interiorul partidului”, a susţinut Dăncilă.

Tot duminică, dupa aflarea rezultatelor, Gabriela Firea  a spus umătoarele : “Nu neapărat de o nouă conducere, pentru că avem o conducere statutar aleasă în urma unui congres, avem nevoie de o nouă viziune, de îndreptarea greşelilor şi erorilor pe care le-am făcut noi toţi. Trebuie să ne adunăm, să spunem sincer ce gândim, atunci când un coleg de-al nostru are o idee poate mai revoluţionară să nu-l mai înăbuşim, cum au fost CEx-uri în care mai veneam câţiva dintre noi să facem anumite propuneri de îmbunătăţire a activităţii partidului şi eram izolaţi sau daţi afară”.

Preşedintele  Camerei Deputaților și al PSD Buzău, Marcel Ciolacu, este de altă părere și susține că PSD are nevoie de un nou început , o schimbare, după cum reiese din postările sale pe rețelele de socializare. El a trecut la acțiune și se pare că aseară a chemat la o reuniune  35 de lideri ai organizațiilor  judeţene ale PSD. Potrivit unor surse, ei au decis ca în cadrul CExN  să ceară demisia conducerii partidului: preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi.

De asemenea, tot  la această întâlnire s-ar fi agreat ca în cazul în care Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD şi Mihai Fifor – secretar general, vor refuza să demisioneze, să se ia calcul suspendarea celor doi din partid sau chiar excluderea. Până la organizarea unui congres, cel mai probabil în luna februarie, partidul ar urma să aibă o conducere colectivă. Mai cu seamă va fi o formula de 5 președinți executivi, printre care și Gabriela Firea, plus un președinte interimar, care ar urma să fie chiar Marcel Ciolacu.