După Belgia, o altă țară vrea încheierea sezonului fotbalistic. Vezi detalii

Foto: digisport.ro

Liga Profesionistă Scoţiană de Fotbal (SPFL) a decis cu un vot majoritar să încheie sezonul 2019/2020 pentru ligile a doua, a treia şi a patra din cauza pandemiei de coronavirus, scrie digisport.ro.

Cele 42 de cluburi profesioniste scoţiene au decis prin vot electronic să pună capă sezonului la cele trei ligi inferioare, dar şi pentru prima ligă în momentul în care devine clar că meciurile nu se pot relua din cauza pandemiei de coronavirus. Clubul Dundee FC, care nu a votat săptămâna trecută, a fost în favoarea încheierii campionatelor, alăturându-se majorităţii de 81% a membrilor care au fost de acord.

Dundee United, Raith Rovers şi Cove Rangers au fost declarate campioane în Championship, League One, respectiv League Two.

Soarta primei ligi din Scoția va fi dictată de Consiliului SPFL, care dacă va constata că meciurile nu se pot relua, va decide încheierea sezonului şi o va declara campioană pe Celtic Glasgow, care are un avans de 13 puncte faţă de Rangers. Prima ligă scoţiană nu va fi încheiată mai devreme de 23 aprilie, cel mai timpuriu termen acceptat de UEFA pentru abandonarea sezonului în primele divizii europene, pentru a se evita o suspendare din cupele europene.