Drept la replică trimis de Greenpoint Management SA

Foto: greenpoints.ro/

În urma articolului ,,Nelu Iordache a înființat ONG-ul Suflet Fericit pentru afaceri ilegale cu deșeuri din Călărași și a dosarelor penale în curs” publicat de gazetadestiri.ro pe 28 iulie 2020, material care a fost preluat din România Liberă, societatea Greenpoint Management SA ne-a trimis un drept la replică pe care îl prezentăm integral.

Iată acest drept la replică:

Referitor la Articolul publicat în ediția online, din data de 28 iulie 2020, în cadrul căruia a fost menționat în sens negativ numele societății Greenpoint Management SA, vă transmitem mai jos punctul de vedere oficial al companiei:

GreenPoint Management S.A. este o organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor, prin preluarea obligațiilor de mediu privind gestionarea ambalajelor introduse pe piața natională. Societatea funcționează în baza unei legislații speciale care reglementează strict relațiile contractuale cu alte entități. Activitatea noastră se desfășoară în limita acestor prevederi legale și orice afirmație care sugerează altceva este lipsită de temei.

 În articolul publicat de către dumneavoastră, cu mențiunea „articol preluat din România Liberă” se fac o serie de afirmații defăimătoare.

Precizăm că nu există niciun raport contractual sau de orice alta natură între GREENPOINT MANAGEMENT S.A și/ sau conducerea noastră și domnul Nelu Iordache, sau cu orice altă entitate juridică în care domnul Nelu Iordache să aibă vreo calitate.

 Articolul din România Liberă, la care se face referire în materialul publicat pe pagina dumneavoastră, a fost retras pe motiv de informații nefondate și defăimătoare. Acest fapt dovedește, pe lângă buna-credință a ziarului România Liberă, și faptul că situația reală nu corespunde informațiilor prezentate în articol. 

 Considerăm că demersul ziarului de a retrage acest articol răspunde și la întrebările dumneavoastră legate de eventuale legături între  GREENPOINT MANAGEMENT S.A și alte companii implicate în activități presupuse ilegale.

 Rămânem deschiși oricăror întrebări sau solicitări jurnalistice obiective, care au ca scop o bună și corectă informare a publicului.”

În continuare, ne manifestăm disponibilitatea pentru clarificarea prealabilă a oricăror informaţii pe care doriți să le faceți publice referitoare la companie.