Dramă la Timișoara! Doi copii și mama unuia dintre ei au murit

Foto: digi24.ro

Nouă persoane dintr-un bloc de pe strada Mioriței din Timişoara au ajuns la spital în ultimele zile, iar trei dintre acestea au murit, scrie news.ro. Printre cei decedaţi se află şi un copil de doar 10 zile, despre care medicii spuneau iniţial că s-ar fi înecat cu lapte, dar şi un copil de trei ani şi mama acestuia. Totul s-a întâmplat după ce în blocul în care locuiau  a avut loc o dezinsecție. Toți locatarii au fost evacuați.

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de doar 10 zile care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ,,Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte. Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături. Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia.

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi.

,,15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit şi acum şi mama acestuia din urmă. Nu se ştie exact cauza, aşteptăm rezultatul autopsiei”, a declarat Florin Crişan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Medicii şi poliţiştii fac o anchetă şi încearcă să stabilească ce s-a întâmplat. Vecinii au spus că recent s-a făcut dezinsecţie în bloc.