Două restaurante celebre din Capitală, închise temporar

În urma unor controale făcute de comisarii ANPC, restaurantele bucureștene La Cocoșatu și La Gil au fost închise temporar până la remedierea deficiențelor. Foto: news.ro

Restaurantele La Cocoşatu şi La Gil din Bucureşti au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, scrie news.ro. Cele două localuri extrem de cunoscute în Capitală au fost închise până la remedierea deficiențelor, după ce, în urma unui control, au fost găsite condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate şi neconforme, fiind retrase de la comercializare peste 250 de kilograme de produse alimentare. De asemenea, comisarii ANPC au amendat cele două restaurante cu 75.000 de lei.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma controlului făcut de comisarii instituţiei la restauratul La Gil din Bucureşti, au fost descoperite condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, neconforme şi nesigure, nu erau respectate condiţiile de temperatură şi era utilizată practica comercială înşelătoare. Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor şi amendată cu 55.000 de lei.
De asemenea, au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente. Horia Constantinescu a precizat că, pe lângă aceste măsuri, a fost propusă şi închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.
Preşedintele ANPC a mai anunţat că măsura închiderii temporare până la remedierea deficienţelor a fost luată şi la restaurantul La Cocoşatu din Bucureşti. Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au decis oprirea definitivă de la preparare şi consumul uman a 52 de kilograme de produse diverse. Horia Constantinescu a precizat că şi în acest caz a fost propusă închiderea restaurantului pe o perioadă de cel mult şase luni.