Două comune din județul Neamț au intrat în carantină pentru 14 zile

Foto: adevarul.ro

Comunele Taşca şi Tarcău din judeţul Neamţ au intrat de astăzi în carantină, scrie adevărul.ro. Deplasările în cele două localităţi sunt permise doar cu declaraţii pe proprie răspundere, după ce rata infectărilor a trecut de trei la mia de locuitori.

Autorităţile din județul Neamţ au luat măsuri ferme în cazul celor două localită în care rata de infectare a crescut foarte mult în ultima vrme. Astfel, începând de astăzi la ora 8.00, la Taşca şi Tarcău sunt închise şcolile, restaurantele, terasele şi bisericile, fiind permise doar slujbe religioase în aer liber, cu cel mult 20 de participanţi. Este interzisă organizarea de evenimente private, respectiv nunţi, botezuri sau mese festive în spaţii deschise şi închise. Se interzice activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, în spaţiile publice închise şi deschise. Cursurile şcolare în cele două localităţi se vor desfăşura doar online. Deplasările în şi din localităţile respective sunt permise doar cu legitimaţie de serviciu sau doar pentru urgenţe medicale majore sau pentru motive personale care implică urgenţa. Este necesară declaraţie scrisă, pe propria răspundere.

Măsura de carantină totală în cele două localităţi este instituită pentru o durată de 14 zile. Toţi medicii de familie din cele două localităţi au obligaţia să monitorizeze, din punct de vedere medical, toate persoanele izolate la domiciliu şi să asigure asistenţă medicală tuturor cetăţenilor, în mod special femeilor gravide, persoanelor în program de hemodializă, pacienţilor oncologici. ISU Neamţ a transmis astăzi mesaje RO-Alert în cele două comune, pentru a aduce la cunoștință regulile ce trebuie respectate de către populaţie.