Două comedii franţuzeşti şi o dramă islandeză se vor proiecta, în weekend, la ”Cinema sub clar de lună”

Foto: Transilvania Film / Facebook

În acest weekend,  în cadrul TIFF, vor fi proiectate  sub genericul ”Cinema sub clar de lună”, pe Calea Victoriei (vizavi de Casa Vernescu), două comedii franţuzeşti şi o dramă islandeză, după cum informează un comunicat  al Asociaţiei Festivalul de Film Transilvania, transmis  de Agerpres.

Astfel că, vineri, 7 august, publicul care va veni la eveniment vor vedea ilmul care a deschis TIFF 2020, “La Belle Epoque” / “Cei mai frumoşi ani”, o comedie care încearcă să răspundă la întrebarea: “Dacă ai avea şansa de a călători în timp, în ce moment din istorie ţi-ai dori să te întorci?”.

În cea de-a doua zi a weekend-ului e programată vizionarea dramei “The County” / “Ţinutul”, cea mai recentă peliculă a regizorului islandez Grimur Hakonarson, premiat la TIFF în urmă cu câţiva ani pentru “Rams” / “Despre oameni şi oi”. Plin de dramatism, dar marcat şi de umor absurd, “The County” a avut premiera în 2019 la Toronto International Film Festival.

Duminică, 9 august, bucureştenii vor putea vedea, concomitent cu spectatorii din Piaţa Unirii din Cluj, filmul de închidere al ediţiei din acest an a TIFF, “Effacer l’historique” / “Delete History”. Acesta  reprezintă cel mai nou film regizat de Benoît Delepine şi Gustave Kervern, favoriţi ai publicului la TIFF în trecut, îi are ca protagonişti pe trei vecini dintr-un oraş de provincie, fiecare sabotat în felul lui de o lume care te ia prin surprindere, decişi să elibereze omenirea de sub dictatura digitală.

Organizatorii au specificat că proiecţiile vor începe la ora 21,00 în aer liber, într-un spaţiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranţă sanitară.

Cei care doresc să vizioneze filmele îți pot achiziționa biletele  prin intermediul platformei Eventbook.ro.

“Cinema sub clar de lună” este un proiect al Asociaţiei Festivalul de Film Transilvania (AFFT) şi vine în întâmpinarea cinefililor, oferindu-le posibilitatea ca, până la deschiderea sălilor de cinema, să vadă filme pe ecran mare.