22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Două centuri pentru comunele Sîntandrei şi Nojorid, în Zona Metropolitană Oradea

Foto: CJ Bihor

Luni, Consiliul Judeţean Bihor a aprobat  în cadrul unei  şedinţe extraordinare, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Centurii Sântandrei şi a centurii Nojorid,  cu o valoare totală de 130 de milioane de lei, a informat marţi Biroul de presă al instituţiei, printr-un comunicat preluat de Agerpres.

Drumul de centură va avea o lungime de 4,9 kilometri, cu două benzi, câte una pe sensul de circulaţie, două giratorii şi un pod peste Pârâul Peţa.

“Centura Sântandrei va ocoli localitatea începând cu intrarea în Sântandrei dinspre Girişu de Criş, înspre Crişul Repede şi va face joncţiunea cu actualul drum care leagă Sântandrei de Oradea prin giraţia de pe strada Cazaban. De aici înspre Oradea va face apoi joncţiunea cu cel mai important nod rutier pe care îl va avea Oradea în anii următori. E vorba de nodul rutier dintre Drumul Expres Arad – Oradea şi legătura de patru benzi dintre Oradea şi Autostrada Transilvania. Acest proiect va intra în lucrări începând de anul viitor, la pachet cu drumul de la Nojorid. Lucrările vor dura un an şi jumătate”, a declarat  preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan.

Valoarea pentru realizarea centurii Sântandrei şi centurii Nojorid, aprobate la pachet de CJ Bihor, se ridică la aproximativ 130 de milioane de lei, inclusiv TVA.

De fapt, aceste două centuri fac parte din cele şase noi drumuri judeţene din Zona Metropolitană Oradea, care vor lega de oraş comunele din jur, parte a proiectului “Creşterea accesibilităţii pe drumurile judeţene în ZMO”, ce va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu fonduri europene nerambursabile.

Print Friendly, PDF & Email