Dosarul retrocedării ilegale a mii de hectare de pădure în Bacău, retrimis spre judecare

Foto: news.ro

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis că dosarul retrocedării ilegale a mii de hectare de pădure în Bacău, în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, să fie retrimis spre judecare, potrivit news.ro.

Mai mult, magistraţii au respins mai multe apeluri, suspendarea cauzei, dar şi sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

”Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie, de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare”, se arată în munuta sentinţei pronunţate e magistraţi.

În luna mai 2018, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciu a fost condanat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul retrocedărilor de păduri din Bacău.

În ianuarie 2015, fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, fostul senator Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.