Donald Trump, chemat la audieri în Camera Reprezentanților

Foto: rfi.ro

Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor l-a invitat pe Donald Trump sau pe avocaţii acestuia să participe la o audiere pe 4 decembrie, care va marca începerea unei noi faze a anchetei ce vizează destituirea preşedintelui.

,,Vă scriu pentru a afla dacă dumneavoastră sau avocaţii dumneavoastră intenţionaţi să asistaţi la audiere sau doriţi să interogaţi martorii. Dacă intenţionaţi să participaţi la audiere, am aprecia dacă ne-aţi înştiinţa cât mai curând posibil, înainte de 1 decembrie, se arată în cererea adresată lui Donald Trump de democratul Jerry Nadler, scrie Agerpres.  Nadler prezidează această comisie însărcinată cu redactarea eventualelor articole de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Președintele SUA a anunțat pe o rețea de socializare ccă ia în calcul în mod serios să depună mărturie în Congres, posibil în scris. Chemerea lui Donald Trump la audieri vine după ce democraţii i-au reproşat preşedintelui american că a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe Joe Biden, unul din potenţialii săi rivali democraţi la scrutinul prezidenţial din 2020.