Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei: Am nevoie de o majoritate, începem negocierile cu PNL

Domnic Fritz, primarul ales al municipiului Timişoara, a declarat, prin intermediul unei  transmisii live pe Facebook, aseară, că în ultimele zile s-a preocupat de câteva domenii importante pentru oraş, fară să ofere însă prea multe detalii. Acestea vor fi dezvăluite săptămână viitoare. Fritz a adăugat că va schimba unele lucruri de la ”rădăcină” şi că va dezamăgi în câteva privinţe, deoarece va lua decizii dure.

Noul primar al Timişoarei, a  mai spus că vă avea un Consiliu Consultativ format din specialişti cu care se vă sfătui în legătură cu problemele oraşului şi că, odată învestit în funcţie,  va trata cu prioritate combaterea pandemiei de coronavirus pentru care are în vedere o serie de măsuri care să le completeze pe cele luate de Guvernul României, fără a menţionă care vor fi acestea.

De asemenea, a mai specificat că vineri USR Plus începe negocierile cu PNL pentru guvernarea locală şi a subliniat că vă impune recrutarea de directori doar pe bază de competente.

”Am nevoie de o majoritate, USR Plus a câştigat 40 la sută, avem doar 13 consilieri, şi mâine începem negocierile cu PNL, şi în Timişoara şi la nivel de judeţ, unde PNL a câştigat. Mâine (vineri, n.r.) vedem dacă facem un prim pas al colaborării. Nu vom începe să negociem funcţii pentru directori care să rămână sau să fie aduşi. Vom negocia principii, să recrutăm oameni pe bază de competenţă. Sunt curios daca găsim în PNL un partener. Nu e un secret că la Timişoara au pierdut pentru că în ultimii ani nu au respectat aceste principii, de administraţie onestă şi deschisă”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul susţine că este adeptul măsurilor dure şi că nu va ezita să le aplice, chiar dacă acestea nu vor fi bine primite de unii dintre timişoreni.

”Trebuie să schimbăm lucruri de la rădăcină, deja nu-i uşor. Îmi sună telefonul toată ziua. Dar nu pot să răspund şi lumea se supară, am şedinţe, întâlniri… Aştept să am şi un secretariat şi lumea să sune acolo să ceară o programare telefonică. Trebuie să îmi prioritizez timpul. O să vă dezamăgesc în câteva privinţe, voi lua decizii dure, care n-o să placă tuturor, dar asta e responsabilitatea mea ca primar şi sunt hotărât să acţionez”, a mai declarat Dominic Fritz.

Judecătoria Timişoara a validat, joi, 15 octombrie,  mandatul de primar al municipiului Timişoara, al lui Dominic Fritz. Urmează ca Prefectura Timiş să stabilească o dată pentru învestitura în funcţie.