Dominic Fritz consideră contestarea validării sale ca primar drept o ”metodă de întârziere a instalării” în funcţie

Astăzi, primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a cărui validare în funcţie a fost contestată de trei timişoreni la Tribunalul Timiş, a declarat că aceasta reprezintă “o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcţie” a primarilor Alianţei USR PLUS.

“În 21 şi 22 octombrie au fost depuse trei contestaţii împotriva validării mele ca primar al Timişoarei. Ştiu că mulţi oameni cred că după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în primărie şi se apucă de treabă. Ei bine, nu. Adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcţii a primarilor Alianţei USR PLUS. Se întâmplă la Bucureşti, unde au fost depuse nu mai puţin de 58 de contestaţii şi se repetă şi la Timişoara. Dosarul a fost înregistrat ieri (joi, n.r.) la Tribunalul Timiş. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are cinci zile (lucrătoare, n.r.) să soluţioneze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general şi primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susţine în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil”, a scris Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Totodată, Fritz reiterează faptul că “intrăm în scenariul roşu în epidemia de COVID”, la care se adaugă şi alte probleme ale oraşului în pragul iernii, că trebuie rezolvate probleme urgente de la societatea de termoficare Colterm, iar în primărie “aşteaptă teancuri de acte să fie semnate şi unora le arde de jocuri politice pe spezele (pe cheltuiala, n.r.) timişorenilor”.

Trebuie menționat faptul că validarea primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, a fost atacată la Tribunalul Timiş de către trei persoane, astfel că învestitura sa în funcţia de edil, programată pentru marţi, va fost amânată. Dosarul 25174/325/2020 a fost înregistrat la instanţa judeţeană de judecată joi, la Secţia I Civilă, având ca obiect “validare primar”, în stadiul procesual de apel, arată, vineri, site-ul Tribunalului Timiş.