17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Doi tineri afgani depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Doi tineri afgani cu vârste de 19, respectiv 21 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre în România ascunşi într-un tir cu material plastice din Turcia pentru România, potrivit Agerpres.

“În această dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta materiale din plastic, pe ruta Turcia-România. În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport poliţiştii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii era tăiată şi cusută, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperiţi doi bărbaţi, cetăţeni afgani, cu vârste de 19, respectiv 21 de ani”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Migranţii au declarat autorităţilor faptul că s-au urcat în autocamion în timp ce se aflau în Turcia, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect.

Tinerii nu deţineau documente de identitate asupra lor şi intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii afgani, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email