Documentarul românesc „Copii pierduţi pe plajă”, online pe 3 decembrie

Foto: news.ro

Lungmetrajul „Copii pierduţi pe plajă” reprezintă debutul documentar al Alinei Manolache, care porneşte de la pretextul găsirii copiilor pierduţi pe plaje în anii ‘90 şi ajunge să aibă întâlniri cu oameni de vârsta ei, din diferite locuri din ţară.

Acest documentar de 70 de minute se va putea vedea online astăzi, 3 decembrie, în intervalul 19:00-23:59, iar biletele se pot achiziționa prin intermediul Eventbook, în cadrul programului online „Elvire Chez Vous”, iniţiat de Cinema Elvire Popesco, conform unui comunicat news.ro.

După scurtmetrajele „Sfârşitul verii” (prezentat la Visions du Reel 2016) şi „I am here” (2020, produs sub umbrela Festivalului Filmului European), „Copii pierduţi pe plajă” a avut premiera mondială la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Taormina, Sicilia.

De altfel, acest film constituie rezultatul a patru ani de muncă,  după un scenariu dezvoltat la atelierul internaţional Archidoc (Paris – Lisabona – Nyon) şi este o producţie deFilm, susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei în parteneriat cu Televiziunea Română.

Este important de menționat faptul că filmul a fost prezentat în cadrul ediţiei din acest an a International Documentary Film Festival Amsterdam (18 – 29 noiembrie) considerat  unul din cele mai prestigioase festivaluri de film non-ficţional, dar şi la Astra Film Festival Sibiu 2020 şi Les Films de Cannes à Bucarest 2020.

Alina Manolache este documentarist, a făcut studii la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, dar şi în Franţa, la Ecole Superieure d’Art et Design Grenoble-Valence, plus un master la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii.