Documentarul „Colectiv” va fi prezentat la Festivalul de la Toronto

Foto: news.ro

Documentarul „Colectiv”, realizat de Alexander Nanau, va fi prezentat la Festivalul de Film de la Toronto în secţiunea TIFF Docs. Potrivit news.ro, filmul lui Nanau va avea premiera pe data de 6 septembrie, după ce, cu două zile înainte, va rula la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei.

„Colectiv” este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după tragedia din clubul din București, care a dus la 64 de morți. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate individuale.

„Rolul jurnalismului în demascarea corupţiei a fost rareori creionat într-un mod mai dramatic decât în filmul “Colectiv”, unde regizorul Alexander Nanau urmăreşte dezvăluirile unei investigaţii chiar în timp ce acestea se petrec”, a spus Thom Powers, curatorul secţiunii TIFF Docs.

Poducția a constat în 14 luni de filmare și 18 luni de montaj. Mai mult, au fost implicați peste 60 de oameni din echipa extinsă, din cinci ţări şi nouă naţionalităţi.

Documentarul „Colectiv” este produs de Alexander Nanau Production, în coproducţie cu Samsa Film Luxembourg şi HBO Europe, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund şi Sundance Documentary Fund, cu participarea MDR Germania, RTS Elveţia, RSI – Elveţia şi YES Docu – Israel.

Filmul va putea fi găsit pe HBO GO şi HBO şi va fi distribuit în luna noiembrie în cinematografele din ţară prin Alexander Nanau Production şi Bad Unicorn, în parteneriat cu Voodoo Films.