23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Documentare care explorează misterele naturii şi ale cosmosului şi lungmetraje clasice, în aprilie pe TV5 Monde

Foto: news.ro

Documentare care explorează misterele naturii şi ale cosmosului şi patru lungmetraje clasice  vor face parte din programul lunii aprilie la postul TV5 Monde, potrivit unui comunicat news.ro. 

„Recherche au cœur du Diamant” prezintă singurul ecosistem fără prădători, Stânca de Diamant din Marea Caraibilor. Acesta ar avea în componență o specie de vieţuitoare care nu a mai fost observată de mai bine de 50 de ani. Doi biologi călătoresc în scopul identificării unor indicii privind această specie rară, cândva endemic în Martinica.

Totodată, „Histoires d’arbres”, difuzat în fiecare duminică, între 11 aprile şi 9 mai, de la ora 20:30, porneşte din Chile până în Senegal, prin California şi Japonia, pentru a prezenta spectatorilor  copaci remarcabili şi pe cei care îi protejează.

În culisele misiunilor spaţiale intră „Profession astronaute & Objectif Mars”, difuzat pe 13 şi 20 aprilie, de la ora 19:40. Înainte, în timpul şi după misiunea astronautului francez Thomas Pesquet, care a petrecut şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, sunt prezentate pregătirile psihologice şi fizice intense, experimentele ştiinţifice, cu obiectivul mereu în faţă: Marte.

De asemenea, în fiecare duminică  din luna aprilie, de la ora 22:00, va fi difuzat câte un film clasic, începând cu „Jo, pisica neagră/ Lucky Jo”, cu Pierre şi Claude Brasseur în distribuţie, continuând cu „Knock”, cu Louis Jouvet, „Julietta”, cu Jean Marais, şi încheind cu „Fric-Frac”, cu Michel Simon.

Toate producţiile vor fi difuzate cu subtitrare în limba română.