Documentar despre Constantin Brâncuşi, proiectat pe faţada TNB

Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” Bucureşti a anunțat că va proiecta pe faţada de la intrarea Sălii Mari, vineri, 19 februarie, pentru a marca împlinirea a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, un scurt documentar despre marele sculptor român.

“Anul acesta, pe 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi. Totodată, pentru cinstirea memoriei marelui artist, ziua de 19 februarie a fost declarată Ziua Naţională Constantin Brâncuşi. Pentru a marca această aniversare, Teatrul Naţional ‘I.L.Caragiale’, alături de alte instituţii culturale din Bucureşti şi din ţară, va proiecta pe faţada de la intrarea Sălii Mari, un scurt documentar despre Constantin Brâncuşi, în seara zilei de 19 februarie 2021, în intervalul dintre orele 19,00-21,00. De asemenea, filmul va fi distribuit şi pe pagina de Facebook a teatrului”, se arată într-un comunicat TNB postat pe pagina de Facebook.

Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la naşterea marelui sculptor român. Prin Legea 305/2015, Parlamentul a denumit data de 19 februarie drept “Ziua Brâncuşi”.