DNA a intervenit într-un caz de fraudă la o primărie din Timiș

Foto: psnews.ro

Secretarul Primăriei din oraşul Gătaia, judeţul Timiş, Florin Gheţa, este trimis în judecată de DNA după ce a cerut 20.000 de euro pentru a rezolva un dosar de punere în posesie a unor terenuri. Potrivit news.ro, bărbatul se află în arest preventiv, după ce ar fi primit, chiar în sediul Primăriei, 14.000 de euro din suma cerută.

Mai mult, alte două persoane, fără funcţii publice, sunt trimise în judecată în acelaşi dosar, acestea fiind acuzate de trafic de influenţă.

“În perioada august – octombrie 2019, inculpatul Gheţa Florin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma 20.000 euro pentru a o ajuta să intre în posesia unor terenuri la care era îndreptăţită, dar şi pentru a-şi exercita influenţa pe care pretindea că o are faţă de funcţionari din cadrul Primăriei Gătaia, judeţul Timiş, cu atribuţii în derularea procedurilor de retrocedare”, se arată într-un comunicat al DNA.

Se pare că suma cerută de inculpat reprezenta 10% din valoarea acelor terenuri. În perioada iunie – octombrie 2019, pentru acelaşi motiv, ceilalţi doi inculpaţi ar fi pretins de la martor suma de 40.000 de euro.