9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Directorul general al CFR SA, urmărit penal de DNA

Foto: psnews.ro

Directorul general al CFR SA, Alexandru Simu, este urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei,, anunţă DNA, potrivit news.ro.

În acelaşi dosar erat urmărit penal şi directorul general adjunct tehnic Petru Ceşa, acuzat de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei. Cei doi sunt acuzaţi că au concediat o angajată pe care o suspectau că ar fi dezvăluit în spaţiul public ilegalităţi comise de ei.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă că, cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceşa Petru,  la instigarea lui Simu, şi-ar fi arogat atribuţiile funcţiei de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Suspecţilor Ceşa Petru şi Simu-Alexandru Ion li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Print Friendly, PDF & Email