Diplomații români de la Kabul, decizie surprinzătoare! Vezi declarațiile ministrului de Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a spus că diplomații români de la Kabul au refuzat să revină în țară pentru că nu vor să-și încheie misiunea brusc. Foto: dcnews.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, susține că le-a cerut diplomaților diplomaţilor români de la Kabul să revină în ţară, dar aceștia au refuzat. În aceste condiții, ei își vor continua misiunea și vor rămâne acolo.

“Să ştiţi că noi le-am cerut oamenilor noştri să vină acasă, dar au spus că nu vor să îşi încheie misiunea brusc, ei vor să îşi continue misiunea şi vor rămâne acolo. Diplomaţii români rămân acolo. Să ştiţi că diplomaţii români sunt nişte oameni deosebiţi, peste tot pe unde sunt, dar aceştia, care sunt în nişte zone de conflict, sunt nişte oameni, poate, dispuşi în orice moment la fapte eroice. Îşi asumă. Când te duci într-o zonă de conflict îţi asumi, practic, şi astfel de situaţii. Ei nu sunt cu familiile acolo. Nu sunt zone în care poţi merge cu familia, nu vorbim de Paris sau de Londra, vorbim de zone de conflict şi nu ar fi potrivit să trimiţi oameni cu familia acolo”, a declarat Ramona Mănescu într-un interviu la DCNews.

Atentatul de la Kabul a distrus sediul ambasadei României, care trebuie acum reconstruit. Foto: dcnews.ro

Ministrul de Externe a mai spus că sediul ambasadei României la Kabul a fost distrus aproape în totalitate, iar acum trebuie reconstruit. “80% este inutilizabil, acesta a fost şi motivul pentru care colegii noştri au fost transferaţi într-o zonă sigură, într-o bază NATO. Tot ce a fost trebuie reconstruit şi securizat poate mult mai bine, acest proces va dura, până atunci există zone sigure în care putem să funcţionăm, cum este baza aceasta NATO despre care am vorbit”, a mai declarat Ramona Mănescu.