Dimineață cu temperaturi de iarnă! Vezi unde a fost cel mai frig

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această dimineață în România a fost de minus 4,2 grade Celsius la Stația Meteo Joseni din județul Harghita. Foto: digi24.ro

Minus 4,2 grade Celsius! Atât au arătat termometrele în această dimineață la Staţia Meteo Joseni din județul Harghita, scrie Agerpres. Vorbim despre cea mai scăzută temperatură din țară înregistrată astăzi, dar valori negative au fost și în alte localități din județul amintit.

Astfel, la Miercurea Ciuc termometrele au arătat minus 3,9 grade, în timp ce la Topliţa au fost minus 3,6 grade Celsius. La Odorheiu Secuiesc, temperaturile au fost mai ridicate, minima consemnată fiind de 1,6 grade Celsius. De asemenea, în tot judeţul Harghita a căzut brumă.

Meteorologii susțin că temperaturile sunt mai scăzute decât media perioadei, dar nu s-a înregistrat un record al acestei zile, fiind ani în care temperaturile în Harghita au scăzut şi mai mult. Și tot meteorologii mai spun că această scădere a temperaturilor este cauzată de o pătrundere de aer mult mai rece dinspre Nord, pe un fond de cer senin.