DIICOT nu are probe că fetele ar fi moarte! Gheorghe Dincă va fi supus testelor poligraf

Foto: mediafax.ro

Procurorul-şef DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat că Direcţia nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă.

“Vreau să vă aduc la cunoştinţă în mod oficial faptul că până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului şi, de aceea, tot ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse neconfirmate oficial şi vreau să vă asigur că, de îndată ce vom primi măcar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate, vă vom comunica numaidecât”, a declarat Felix Bănilă.

Potrivit mediafax.ro, șeful DIICOT a precizat că butoiul în care au fost găsite fragmentele osoase este un arzător improvizat, folosit pe post de sobă. „Avem fragmente osoase ridicate. (…) Am constatat că nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului, ci este un arzător improvizat. Este vorba de un suport metalic confecţionat artizanal, cel mai probabil de inculpat, pentru a arde diverse obiecte.”, a explicat Bănilă.

Procurorul-şef a mai precizat că Gheorghe Dincă va fi testat cu aparatul poligraf. Bărbatul și-a dat consimţământul pentru acest lucru.

Vineri, autoritățile au găsit, la domiciliul criminalului din Caracal, haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, precum și 5 pungi de carne în congelator. În urma testelor, s-a stabilit că niciuna dintre acele pungi nu era de natură umană.