17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Diego Alonso este noul antrenor al naţionalei Uruguayului

Foto: news.ro

Fostul antrenor al echipei Inter Miami Diego Alonso a fost numit selecţioner al Uruguayului, la o lună după ce a fost demis Oscar Tabarez, potrivit news.ro.

În vârstă de 46 de ani, Diego Alonso a antrenat în ţara sa natală două echipe, Penarol şi Bella Vista. În carieră, el a mai pregătit formaţiile Guarani, Olimpia Asuncion, Pachuca şi Monterrey.

Ca jucător, Diego Alonso a evoluat în Europa la cluburile spaniole Valencia, Atletico Madrid, Racing Santander, Malaga şi Murcia. El are opt selecţii la naţionala Uruguayului.

Durata contractului său nu a fost anunţată, dar presa locală notează că înţelegerea lui cu federaţia uruguayană este pe termen scurt, până la finalul calificărilor Cupei Mondiale din 2022.

Cu 4 jocuri rămase de disputat, Uruguay este în afara locurilor care duc la turneul final din Qatar. Naţionala Celeste ocupă locul 7, cu 16 puncte în 14 meciuri, la egalitate cu Chile, de pe locul 6, la un punct de Columbia şi Peru, de pe locul 4, calificant, respectiv 5, de baraj.

Federaţia Uruguayană de Fotbal a anunţat, la 18 noiembrie, că a pus capăt colaborării cu tehnicianul Oscar Washington Tabarez, care se afla la conducerea primei reprezentative din 2006.

Print Friendly, PDF & Email