29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Dezvaluiri: Dumitru Beianu cercetat de D.N.A !!!

Preluare din Giurgiu-net.ro

Dupa ce o campanie intreaga a incercat sa ne pacaleasca cu imaginea de fecioara virgina a politicii giurgiuvene, Dumitru Beianu dovedeste astazi ca nu este nici

fecioara si nici virgina ba chiar este cercetat de D.N.A. pentru acuzatii infiorator de grave ! Pozitia sa pe postul de Presedinte al Consiliului Judetean Giurgiu a fost una care a adus multi bani pe cai ilicite in conturile de campanie ale ” independetului” Beianu ! Ne intrebam cu cateva zile in urma ” CATE MILIOANE DE EURO ARE BEIANU DACA SI-A PERMIS SA RENUNTE LA UN MILION DE EURO NUMAI CA SA CUMPERE DEMINITATEA LUI FLORICEL-RAZGANDILA SI DE UNDE ARE EL ATATIA BANI ?

Astazi vom afla cu totii care este adevarata fata a domnului Dumitru Beianu si care este motivul pentru care isi doreste atat de mult sa aiba in continuare postul de Presedinte al Consiliului Judetean Giurgiu : Pentru trucarea unei licitatii in favoarea omului lui Voiculescu Dumitru Beianu a intrat in vizorul DNA!

Dumitru Beianu, candidatul independent pentru sefia Consiliului Judetean Giurgiu a ajuns sa fie cercetat de DNA pentru atribuirea ilegala, la inceputul lunii mai ac., catre firma controlata de catre fostul senator PC de Buzau-Cornel Pascu, SC Iridex Group Import Export SRL Bucuresti, a contractului de concesionare “Servicii de operare a Centrului de Management Integrat a Deseurilor in judetul Giurgiu”. Beianu si Pascu sunt acuzati de fals in inscrisuri oficiale, uz de fals, abuz in serviciu, luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta. Totodata Dumitru Beianu mai este acuzat ca a primit foloase materiale de la Iridex pentru a-si acoperi costurile campaniei electorale.

Incredintare cu dedicatie

Pe data de 24.01.2012, la Consiliul Judetean Giurgiu a avut loc deschiderea ofertelor a celor trei firme (Girexim Universal SA Pitesti, Eco Sud SRL Bucuresti si Iridex Group Import Export SRL Bucuresti), care se inscrisesera la licitatia publica deschisa pentru atribuirea contractului de concesionare “Servicii de operare a Centrului de Management Integrat a Deseurilor in judetul Giurgiu” in valoare de 114 225 136 de lei, adica circa 28 de milioane de euro !!! In urma analizarii ofertelor, Comisia de evaluare desemnata de catre presedintele CJ GiurgiuDumitru Beianu a decis, pe baza punctajului acordat, ca pe primul loc sa se situeze oferta Eco Sud SRL cu 89,51 puncte, pe locul doi- Girexim Universal Pitesti cu 74,52 puncte si pe ultimul loc- Iridex Group Import Export cu doar 41,10 puncte. Mai mult, in urma deschiderii ofertelor, membrii comisiei au constatat ca redeventa anuala oferita de firma controlata de Cornel Pascu este de 900 000 de lei, fiind mai mica decat cea minima impusa de Consiliul Judetean Giurgiu de 1 271 547 lei. Cu toate acestea, pe data de 5 mai 2012, Dumitru Beianu, in calitate de presedinte al CJ Giurgiu, incredinteaza prin semnatura sa contractul de concesionarea catre ofertantul de pe locul trei, adica Iridex Group Import Export SRL.

Atribuire falsa catre Iridex

Ca urmare a acestei manevre de incredintare, firma Girexim Universal Pitesti face denunt penal la DNA impotriva lui Dumitru Beianu. “Raportul procedurii de atribuire a fost intocmit in data de 5 mai 2012, a fost antedatat cu 02.05.2012 si a fost aprobat in aceeasi zi de catre domnul Dumitru Beianu ca si presedinte al CJ Giurgiu. Raportul procedurii de atribuire este lovit de fals, deoarece a fost aprobat de dl. Duimitru Beianu, persoana care nu avea calitatea de conducator al CJ Giurgiu, nici chiar la data 2 mai 2012”, se mentioneaza in plangerea firmei pitestene catre DNA. Dumitru Beianu nu mai putea semna atribuirea acestui contract la data de 2 mai 2012 in calitate de presedinte al CJ Giurgiu, deoarece mandatul acestuia a incetat de drept in data de 30 aprilie 2012, cand si-a dat demisia din partid (PNL) pentru a candida ca independent pentru functia de presedinte al consiliului judetean. Data limita pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale a fost 01.05.2012 si ca atare, Beianu si-a dat demisia din partid ca sa candideze. Intrucat 30 aprilie a fost declarata zi nelucratoare, prefectul de Giurgiu a emis in data de 2 mai 2012 ordinul de incetare a mandatului de presedinte al CJ Giurgiu a lui Dumitru Beianu. Practic, atribuirea contractului catre firma controlata de Cornel Pascu este falsa intrucat a fost aprobata de o persoana, respectiv Dumitru Beianu, care nu avea calitate de conducator al autoritatii contractante. Mai mult, oferta Iridex nu indeplinea o cerinta obligatorie a redeventei minime anuale prevazuta in documentatia de atribuire, astfel ca trebuia declarata inacceptabila. Paradoxal, desi firma lui Cornel Pascu s-a clasat pe ultimul loc din punct de vedere al ofertei, prezentand o redeventa inferioara celei minime din Fisa de Date si a propus tarife mai mari ale serviciilor decat a celorlalti ofertanti, a fost declarata castigatoare de catre Dumitru Beianu.

“Am actionat la ordinul lui Beianu”

Directorul firmei Girexim Universal SA Pitesti, Gheorghe Vasii, precizeaza in plangerea catre DNA ca “Dumitru Beianu a actionat deliberat pentru a elibera ofertantii cu oferte mai bune si pentru a favoriza ofertantul Iridex, incalcand principiile tratamentului egal si a nediscriminarii si a incalcat scopul OUG nr.34/2006 de a promova concurenta intre agentii economici”. Totodata membri Comisiei de evaluare a ofertelor au recunoscut ca “au actionat la ordinul lui Beianu Dumitru si, mai mult, Raportul procedurii si Comunicarea 6336/02.05.2012 (prin care firma din Pitesti a fost informata ca oferta ei este respinsa ca fiind “innaceptabila si neconforma”) au fost elaborate de catre “specialistii” Iridex, iar o parte din membrii comisiei si dl. Beianu numai a pus semnatura lor pe aceste documente pentru a le da o forta oficiala, iar pentru doi membrii din comisia de evaluare au semnat alte persoane”.

Bani pentru campania electorala

In sesizarea catre DNA, Dumitru Beianu este acuzat ca a comis si infractiunea prevazuta de art.12, lit.b din Legea nr.78/2000, deoarece “a permis reprezentantilor Iridex accesul la datele care sunt confidentiale din dosarul achizitiei publice inainte de a se stabili rezultaul final de Comisia de evaluare”. In finalul denuntului catre DNA, se mentioneaza ca “In schimbul facilitatii accesului Iridex la informatii confidentiale din dosarul achizitiei publice, Beianu Dumitru a obtinut foloase materiale care ii sunt necesare pentru a acoperi costurile campaniei electorale”.

Pascu este abonat la banii publici

Societatea Iridex Group Import Export SRL Bucuresti este controlata de Corneliu Pascu, fost senator de Buzau – din partea PC – in legislatura 2004 – 2008. Pascu detine 60 la suta din participatii in societatea amintita. Despre Pascu, presa centrala a scris ca este un apropiat al magnatului Dan Voiculescu, fiind catalogat chiar “om de casa” al mogulului media bucurestean. In august 2007, un cotidian central a relatat ca senatorul Corneliu Pascu ar fi imprumutat doua societati din grupul Iridex cu suma totala de 3,62 milioane lei (peste 1,1 milioane de euro, la data respectiva). Mai mult, in mai 2007 o revista centrala arata ca Iridex Group Import Export s-a ales cu un contract din partea Serviciului de Protectie si Paza, vizand demolarea unor imobile in vederea construirii noului sediu al SPP din Capitala. Iridex s-ar mai fi ocupat si de reabilitarea retelei de canalizare a Penitenciarului Jilava contra sumei de 3,74 milioane lei.

Dupa ce am aflat toate acestea ma intreb ce vrea sa comunice Dumitru Beianu prin sloganul ” Continuam impreuna” ? Se referea la continuarea acelorasi fapte precum cele enuntate mai sus ? Impreuna cu aceiasi parteneri ? Rusine, Dumitru Beianu ! Rusine !

Print Friendly, PDF & Email