Deșeuri reciclabile, depozitate ilegal în Brașov. Vezi detalii

Foto: Facebook/Garda Națională de Mediu

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Brașov s-au autosesizat cu privire la modul în care deșeurile sunt gestionate pe raza UAT Cincu, județul Brașov.

Astfel, s-a verificat traseul deșeurilor generate de populație, menajere și reciclabile, transportul și eliminarea lor, care trebuie să respecte prevederile legislației de mediu în vigoare.

La verificarea unor zone mai retrase s-a descoperit un amplasament pe care se depozitau, în mod constant, deșeurile provenite de la populația din Comuna Cincu. S-au constatat cantități foarte mari de deșeuri municipale amestecate, reciclabile, inerte (deșeuri rezultate din demolări, construcții, reamenajari, etc), voluminoase, și altele, pe domeniul public, pe suprafață de câteva sute de metri pătrați, direct pe sol.

La finalizarea controlului a fost aplicată o sancțiune contravențională, conform Legii 211/2011 actualizată, în valoare de 40.000 lei, precum și sancțiune complementară de curățare și eliminare a întregii cantități de deșeuri, și lucrări de reconstrucție ecologică.