Descoperire de senzație! Vezi ce au găsit arheologii în România


Cinci morminte care datează de acum 5.000 de ani au fost descoperite în timpul unor săpături arheologice făcute în Boldești Grădiștea, județul Prahova. Arheologii au găsit și amenajări din lemn, resturi vegetale și depunere de ocru, care ar fi putut să facă parte din ritualuri de înmormântare, potrivit Mediafax.

Cele cinci morminte descoperite de arheologi datează de la începutul Epocii bronzului,  a declarat Alin Frînculeasa, arheolog în cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova. El a mai spus că  mormintele ar putea aparține civilizației Yamnaia, care obișnuia să meargă în zona râurilor pentru a putea face agricultură. „Este o descoperire arheologică foarte importantă. În această zonă nu s-a mai făcut o astfel de descoperire. Este prima oară”, a spus arheologul.

Potrivit Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, la săpături participă și reprezentanți ai Universitații din Helsinki, în cadrul proiectului The Yamnaya Impact on Prehistoric Europe, finanțat de European Research Council, muzeul prahovean fiind singura instituție parteneră din România.

Foto: Mediafax