Deraierile Mocăniței au inițiat controale la societatea din Vişeu de Sus, județul Maramureș

Foto: cffviseu.com

Mocănița a deraiat de mai multe ori în ultima perioadă. Autorităție din județul Maramureș au anunțat că vor începe o serie de controale la societatea din Vişeu de Sus care administrează trenul turistic Mocăniţa.

Potrivit Mefiafax, șeful ISU Maramureş, Pavel Baltaru, a declarat, astăzi, că membrii unei comisii mixte de la ISU, ITM şi Poliţia Transporturi vor identifica motivele producerii deraierilor şi vor verifica dacă societatea respectivă are toate avizele necesare.

„În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Prefecturii Maramureş se constituie, luni, o comisie mixtă de control formată din reprezentanţii mai multor instituţii – ISU, ITM, Poliţia Transporturi pentru a vedea din ce cauză apar aceste deraieri şi disfuncţionalităţi, dacă sunt toate avizele necesare la societatea care administrează Mocăniţa. De asemenea, vor fi contactaţi şi cei de la Oficiul Judeţean de Turism Maramureş sau cei de la CFR pe partea de şine”, a spus Baltaru.

Este necesar ca turiștii să respecte normele. Șeful de tren poate să interzică accesul în tren al anumitor persoane, iar pasagerii au voie să călătorească numai în vagoanele destinate transportului de persoane.

Pe data de 10 august, locomotiva Mocăniţei a deraiat pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş, iar 12 persoane au ajuns la spital, rănite. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane. Câteva zile mai târziu, a deraiat un vagon al Mocăniţei, însă nu au fost victime.