Deputații votează astăzi proiectul privind Rezidențiatul

Foto: adevarul.ro

Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni astăzi, de la ora 16:00, pentru a adopta proiectul de lege privind Rezidenţiatul, potrivit Agerpres.

Biroul permanent luase decizia ieri ca deputaţii să nu aibă şedinţă de plen, ci să lucreze în comisii având în vedere audierile miniştrilor propuşi în Cabinetul Orban. Ulterior, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat că propune ca şedinţa Biroului permanent şi plenul Camerei să fie convocate astăzi pentru a fi adoptat proiectul de lege privind Rezidenţiatul.

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de săptămâna trecută, în unanimitate (72 de voturi “pentru”), propunerea legislativă pentru modificarea OG 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului.

“Ministerul Sănătăţii organizează admiterea în Rezidenţiat pe locuri şi pe posturi prin concurs naţional în a treia duminică a lunii noiembrie, iar admiterea în Rezidenţiatul în medicina de familie, prin test de selecţie, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei Naţionale”, prevede un amendament al senatorului PSD Liviu Pop.

Pentru anul în curs, concursul pentru Rezidenţiat se va desfăşura aşa cum era stabilit, pe data de 8 decembrie.