Deputații ignoră Legea Mirosurilor, pe care nu vor să o dezbată

Legea Mirosurilor a reușit să treacă tacit de Senat, însă a fost blocată la Camera Deputaților. Și asta după ce  majoritatea membrilor din Parlament refuză să dezbată acest proiect legislativ.

Vorbim practic de un proiect inițiat de USR Timișoara în urmă cu doi ani. Obiectivul este adoptarea unei legi care să protejeze oamenii de disconfortul olfactiv major ce vine din  surse industriale și care le afectează calitatea vieții.

Proiectul legislativ este susținut de parlamentarii Allen Coliban și Cornel Zainea, din Comisia pentru Mediu. Aceștia au realizat dezbateri publice cu toți factorii implicați și au pornit elaborarea legii, împreună cu Ministerul Mediului. Au apărut însă și problemele. Reprezentanții Gărzii de Mediu, care ar trebui să intervină în astfel de cazuri, spun că nu au dreptul să o facă pentru că legislația nu le permite.

De trei luni însă, proiectul stă blocat la Camera Deputaților. Susținătorii lui au făcut o petiție care va ajunge și la ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.  Solicitarea este de a dezbate Legea Mirosurilor și de a vota în favoarea acesteia.“Legea Mirosurilor este  absolut necesară pentru cetățenii din toată țara.  În discuțiile avute cu Garda de Mediu, a fost invocat vidul legislativ, nevoia unei astfel de legi. Din păcate, proiectul de lege stă blocat de luni de zile în sertarul Comisiei pentru Mediu din Camera Deputaților, din motive strict politice. Sperăm ca petiția să deblocheze voința politicienilor puterii și să avem în curând această măsură de protecție a sănătății publice”, a declarat senatorul Allen Coliban.

În momentul de față, lipsa unei astfel de legi îi face pe oameni să nu poată reacționa la disconfortul olfactiv major provenit din surse industriale.