26 septembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Deputaţii au votat pentru înfiinţarea sistemului eSIGUR de monitorizare a traficului rutier

Foto: Agerpres

Marți, deputaţii au adoptat un proiect de lege privind unele măsuri de eficientizare a monitorizării traficului rutier care are în vedere înfiinţarea sistemului de interes naţional integrat eSIGUR, potrivit unui comunicat Agerpres.

S-au înregistrat 266 de voturi în favoarea proiectului, unul “împotrivă” şi două abţineri.

Totodată, se preconizează modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 în sensul instituirii posibilităţii încheierii procesului verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunilor ca înscris în format electronic.

“Prin instituirea e-SIGUR se urmăreşte realizarea obiectivului general al Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 682 din 25 mai 2022, respectiv reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor rănite grav în urma producerii accidentelor rutiere”, potrivit unui amendament la proiect.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege pe data de  28 noiembrie, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Print Friendly, PDF & Email