14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Depozit ilegal de deşeuri, descoperit în centrul Capitalei

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă că Poliţia Locală a Sectorului 5 a descoperit un depozit ilegal de deşeuri amplasat în centrul Bucureştiului, potrivit Agerpres.

“Este inadmisibil ca un astfel de focar de infecţie să existe în centrul Capitalei României, într-o zonă înconjurată de blocuri de locuinţe şi sedii de instituţii. Îi felicit pe reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 şi pe domnul primar Popescu Piedone pentru această acţiune, care este un exemplu demn de urmat de toate administraţiile locale. Acum, prioritatea este ecologizarea zonei şi impunerea de măsuri pentru ca această situaţie să nu se repete. Însă nu trebuie să ne oprim şi trebuie să încercăm să îi identificăm pe cei care au aruncat deşeurile aici. Le-am transmis reprezentanţilor Poliţiei Locale că se pot baza pe sprijinul comisarilor Gărzii de Mediu pe parcursul acestei investigaţii”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, şi secretarul de stat pentru Mediu Robert Szep s-au deplasat, miercuri, alături de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe strada Apolodor din centrul Capitalei, acolo unde Poliţia Locală a Sectorului 5 a descoperit un depozit ilegal de deşeuri.

Conform informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a ministerului de resort, angajaţii din cadrul Primăriei Sectorului 5 lucrează în acest moment la ecologizarea zonei, întreaga cantitate colectată urmând să fie transferată către un depozit autorizat.

Cheltuielile aferente întregii operaţiuni vor fi suportate de proprietarul terenului, precizează sursa citată.