19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Deficit de specialişti în Primăria municipiului Tulcea

Foto: Primaria Tulcea / Facebook.com

Primăria municipiului Tulcea a anunțat că se confruntă cu deficit de personal de specialitate şi apelează la persoane angajate de autorităţi din alte judeţe pentru a răspunde în timpul prevăzut de lege la solicitările primite din partea contribuabililor.

Administratorul public al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu, a declarat, pentru AGERPRES, că deficitul de specialişti este acut la nivelul direcţiilor care derulează investiţii şi proiecte cu fonduri europene, în condiţiile în care, în permanenţă, autoritatea locală publică anunţuri de angajare.

“Dacă mâine am avea 50 de ingineri, tuturor am găsi ce să le dăm de lucru şi ar munci din greu. Direcţia de Urbanism a funcţionat până anul trecut cu doi arhitecţi. Actualul arhitect şef este în concediu de creştere a copilului, iar şeful de serviciu a plecat la studii la Arad şi avem întârzieri în eliberarea documentelor care trebuie să poarte semnătura arhitectului şef”, a afirmat Nicolae Bibu.

De asemenea, el a mai spus că pentru a rezolva problema lipsei unui arhitect în cadrul  Primăriei, specialistul Primăriei Târgu Mureş este detaşat periodic la Tulcea.

“Legea nu ne dă voie să scoatem la concurs postul de conducere temporar vacant. Se pot scoate la concurs doar cele din execuţie”, a precizat reprezentantul Primăriei Tulcea.

Cu această ocazie, Bibu a menţionat că deficit de personal de specialitate se înregistrează şi la nivelul societăţilor din subordinea autorităţii locale.

În opinia sa, singura soluţie pentru lipsa forţei de muncă de specialitate este înfiinţarea unui hub de şcoli profesionale, proiect amintit de altfel şi de primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, în timpul campaniei electorale.

“Gândim un hub regional de şcoli profesionale care să acopere mare parte din meseriile cerute în Tulcea, dar şi în judeţele limitrofe. Ar însemna un campus şi şcoli de calificare în meseriile deficitare. Aşteptăm să vedem axele de finanţare”, a menţionat Nicolae Bibu.

Print Friendly, PDF & Email