14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

De la 1 iunie vom începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul prin programe-pilot la ONB şi TNB

Foto: news.ro

 

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat, astăzi, după ce a  fost în vizită la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, că de la 1 iunie va începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul.

“Am vizitat împreună cu prof. dr. Cristian Oancea, Opera Naţională din Bucureşti, pentru a discuta despre proiectul pilot de redeschidere a spectacolelor cu publicul. Discuţiile le-am mutat apoi la Biblioteca Naţională a României, pentru a stabili împreună cu colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, modul în care se va derula organizarea Centrului de vaccinare din cadrul acestei instituţii.

Teatrul Naţional Bucureşti este cea de-a doua instituţie din cadrul programului pilot.

Ministrul a propus ca “pentru a arăta beneficiile vaccinării, cel puţin în programele unde participă persoane vaccinate, să nu se poarte mască, pentru că şi experimentele făcute în alte ţări ne-au arătat că vaccinarea e sigură şi demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanţii nu poartă mască”,  se arată într-un comunicat preluat de news.ro. 

În plus, pentru a se putea organiza astfel de evenimente, Gheorghiu a mai specificat, pe Facebook, că o sală de 1.000 de locuri ar putea găzdui în jur de 800 de persoane, iar o sală de 300 de locuri – în jur de 250 de persoane.

“Măsurile propuse de Ministerul Culturii pentru redeschidere nu sunt definitive şi ar putea suporta modificări. Sunt mulţumit că lucrurile “se mişcă” şi că de la 1 iunie vom începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Estimativ programele din cadrul proiectului pilot vor fi organizate la două săptămâni după sărbătorile de Paşte.