David Beckham și nota de plată de 46 de milioane de euro

David Beckham și-a înființat propria echipă de fotbal, Inter Miami. Starul englez are însă probleme cu noul stadion pe care vrea să îl contruiască. Foto: Instagram Inter Miami

46 de milioane de euro! Este suma colosală pe care David Beckham ar putea fi nevoit să o plătească! Dar ce s-a întâmplat? Starul englez și-a făcut propria echipă de fotbal, Inter Miami și se pregătește de debutul acestei formații în Major Soccer League. Același David Beckham vrea să contruiască un stadion. Problema este că locul destinat viitoarei arene se află într-o zonă cu un sol extrem de toxic, scrie digisport.ro.

Practic acest sol conține o cantitate mult prea mare de arsenic, mai mult decât dublul cantității admise de lege. Problema solului ar proveni de la cenușa unui incinerator care a funcționat acolo și care a fost desființat acum foarte mult timp. Chiar și așa, în unele locuri, cenușa contaminată este foarte aproape de suprafață, la doar 15 cm adâncime și poate fi foarte periculoasă.

Autoritățile americane au reacționat imediat. “Acesta este cel mai contaminat parc din întreg portofoliul orașului. Este o situație îngrijorătoare”, a declarat  Ken Russell, președintele Consiliului Local din Miami. Curățarea zonei ar costa 46 de milioane de euro! Nu se știe dacă David Beckham va decide să schimbe locația noului stadion sau dacă va plăti suma respectivă.