28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Dansatorul Sergei Polunin – pentru prima dată în România; va fi prezent la TIFF

Foto: Agerpres

A fost anunțat că dansatorul ucrainean Sergei Polunin, considerat cel mai talentat în domeniu din generaţia sa, va fi prezent la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), fiind pentru prima dată când ar ajunge în  România.

“Starul internaţional Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generaţiei sale, vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021). Admiratorii săi vor avea ocazia să-l întâlnească joi, 29 iulie, de la ora 20,30, la Castelul Banffy din Bonţida, în cadrul unui eveniment cu totul special: Sergei Polunin Up, Close and Personal. Cu o zi înainte, pe 28 iulie, de la 19,00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, celebrul dansator va discuta cu publicul după proiecţia documentarului Dancer (r. Steven Cantor), o incursiune emoţionantă în viaţa sa tumultuoasă”, se arată într-un comunicat transmis,  de organizatorii TIFF, preluat de Agerpres.

Show-ul Sergei Polunin Up, Close and Personal va debuta cu proiecţia Bolero,  care constituie un performance coregrafic în care capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune prin mişcările renumitului dansator, amplificate de efectele vizuale realizate de artistul Teun van der Zalm.

Ross Freddie Ray semnează conceptul şi coregrafia spectacolului. Seara va continua cu Sacre, un spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, şi inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi, se menţionează în comunicat.

În același timp, se știe că Sergei Polunin va susţine şi un masterclass la TIFF.

Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală şi prezenţa scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat pe marile scene ale lumii, se precizează în comunicat.