Dăncilă vrea ca elevii să înceapă școala pe 16 septembrie

 

Viorica Dăncilă vrea prelungirea vacanței de vară. Premierul i-a solicitat ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, ca elevii să înceapă cursurile pe 16 septembrie. Foto: Facebook

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației, Ecaterinei Andronescu,  să amâne începerea cursurilor școlare. Solicitarea lui Dăncilă a venit chiar la începutul ședinței de Guvern de astăzi . ,,Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, să luați în considerare începerea anului școlar în 16 septembrie. Cred că și aceasta este o măsură așteptată de elevi”, a fost mesajul lui Dăncilă pentru Ecaterina Andronescu.

Solicitarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale a venit după o discuție cu patronatele din turism, cei care au cerut, de fapt, prelungirea perioadei de vacanță.

Școala ar trebui să înceapă, conform programului stabilit deja, pe 9 septembrie. Primul semestru s-ar încheia pe 20 decembrie, însă dacă ministrul Educației va accepta cererea premierului, elevii vor sta în vacanță o săptămână în plus și ar urma să ajungă în bănci abia pe 16 septembrie.

În luna mai, hotelierii s-au plâns că vacanța de vară a elevilor s-a scurtat cu o săptămână, după anunțul că noul an școlar va începe pe  9 septembrie. Prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc , Nicolae Bucovala, a explicat că anul trecut au fost încheiate contracte cu turoperatorii până în data de 15 septembrie.