Dăncilă s-a răzgândit! PSD nu va merge la consultările cu Iohannis

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis nu se vor întâlni astăzi. Dăncilă a anunțat că reprezentanții PSD nu vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni. Foto: capital.ro

Deși inițial a spus că va merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă s-a răzgândit și a anunțat că reprezentanții PSD nu vor merge la Palatul Cotroceni. ,,De ce să mă duc la Cotroceni? Partidul meu este invitat ultimul pe listă. Ca pondere, noi avem totuși o pondere mai mare, nu suntem chiar ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu ca să merg la Cotroceni, eu trebuia să am Comitet Executiv Național, să iau mandat de la CEx, apoi să merg la Cotroceni. Sper ca nimeni să nu facă această greșeală, să treacă peste o decizie al partidului. (…) Ce mai contăm noi? Domnul președinte să numească un guvern. Vom vedea ce cabinet va numi domnul președinte. Poate vom și vota. Pentru ce să mergem la Cotroceni?”, a spus Viorica Dăncilă la România TV.

Președintele Klaus Iohannis a chemat astăzi, începând cu ora 11, partidele parlamentare la consultări la Palatul Cotroceni. PSD este ultimul pe listă, fiind programat pentru ora 14 pentru a intra la consultări.

În altă ordine de idei, după ce moțiunea de cenzură a trecut la votul din Parlament, Viorica Dăncilă a atacat-o pe Ramona Mănescu. ,,La Ministerul de Externe Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului. Nu a stat absolut deloc alături de premier. Cred că este momentul să spun adevărul. Am încercat să nu scot multe lucruri în spațiul public”, a mai spus Viorica Dăncilă la postul de televiziune amintit.

Nemulțumirile Vioricăi Dăncilă sunt legate în special de vizita pe care a făcut-o în SUA, acolo unde Ramona Mănescu a însoțit-o. „Doamna Mănescu nu a fost decât în prima zi cu premierul. În celelalte zile doamna Mănescu nici măcar nu a întrebat premierul României dacă trebuie să îl însoțească undeva, să facă o întâlnire cu cineva, dacă vrea să anuleze o întâlnire”, a mai spus Dăncilă.