Dăncilă: O susțin în continuare pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european

Foto: news.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, la Reșița, că o susține în continuare pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european și dă asigurări că nu are niciun gând să intre în competiție, potrivit hotnews.ro.

“Am văzut din nou în spațiul public că îmi pregătesc candidatura pentru comisar european. Vă asigur că nu am niciun gând în acest sens, nici nu poate fi vorba despre asta. Sunt candidat la prezidențiale, nu pot să candidez și pentru Comisia Europenă așa că las portofoliul de comisar și sunt convinsă că îl voi câștiga pe cel de președinte al țării”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul s-a încurcat în explicații când a fost întrebată de ziariști de ce nu o susține pe Laura Codruța Kovesi la Parchetul European, dar a propus-o pe Rovana Plumb comisar european: ”Nu am susținut-o pe Kovesi, am considerat că în fața legii toți trebuie să fim egali, iar dacă planează suspiciuni asupra unei persoane trebuie să fie clarificate. Dacă una dintre aceste suspiciuni se va dovedi întemeiată, imaginea României va avea de suferit”.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, va fi audiată pe data de 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European pentru a da explicații suplimentare cu privire la declarația de avere.