Dăncilă l-a demis pe șeful CNAS! Vezi cine îi va lua locul

Viorica Dăncilă l-a demis pe președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, după scandalul provocat de blocarea sistemului cardului de sănătate. Ministrul Sănătății îl propune pe Vasile Ciurchea ca șef al CNAS. Foto: Agerpres
S-a găsit repede un șef la CNAS, după ce premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Răzvan Vulcănescu. Ministrul Sănătății l-a propus pe Vasile Ciurchea, cel care a mai deținut această funcție și în anii trecuți. Dăncilă a anunțat aseară că i-a cerut ministrului Sorina Pintea să facă o nominalizare pentru acest post, după scandalul provocat de blocarea sistemului cardului de sănătate.

Vasile Ciurchea a demisionat de la şefia CNAS în martie 2016 din motive personale. El era la conducerea CNAS din iunie 2014, fiind numit în funcţie printr-o decizie a premierului de atunci, Victor Ponta. El a mai fost preşedinte al CNAS şi în perioada  februarie 2007-ianuarie 2009, când a fost înlocuit de Irinel Popescu.

Potrivit unor surse digi24.ro,  Vasile Ciurchea a fost anchetat de procurorii DNA pentru nereguli exact la licitațiile pentru cardul de sănătate, incluse în Sistemul Unic Informatizat.