Dăncilă, interviu în The Guardian! Ce spune premierul despre Kovesi

Viorica Dăncilă a dat un interviu pentru The Guardian, în care a explicat de ce nu o susține Guvernul pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Foto: adevarul.ro

Viorica Dăncilă a vorbit cu jurnaliștii britanici de la The Guardian, iar în interviu, pe lângă aspectele legate de guvernare, premierul României a explicat de ce executivul de la Palatul Victoria nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European. Dăncilă a spus că fosta șefă DNA are probleme judiciare nelămurite în România, iar dacă va ajunge șef al Parchetului European și acele acuzații se dovedesc reale, atunci imaginea țării noastre va avea de suferit.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată la Bruxelles pe 26 februarie pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Foto: caleaeuropeana.ro

”Doamna Kovesi trebuie să-și rezolve problemele din justiție (…) Ce vom face dacă acele acuzații sunt reale? Eu nu știu dacă sunt reale sau nu, este o ipoteză, dar cred că imaginea României ar fi afectată și eu îmi doresc ca imaginea țării mele să fie foarte bună”, a spus Dăncilă.

Declarațiile premierului Viorica Dăncilă au fost făcute pentru cotidianul britanic The Guardian. Foto: theguardian.com

Tot premierul României a mai declarat în presa internațională că  PSD nu se mai axează pe tema justiției și nu vor mai fi promovate modificări în acest domeniu. ”Am înțeles mesajul primit pe 26 mai. Noi nu mai vorbim despre sistemul de justiție și nu mai lăsăm pe nimeni să se implice pe acest subicet. Mi-aș dori să ne întoarcem la agenda de care sunt interesați cetățenii, să vorbim mai puțin despre sistemul de justiție”, a spus Dăncilă.