Dăncilă îl acuză pe Iohannis că blochează activitatea Guvernului

Foto: antena3.ro

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că Guvernul nu a putut prelungi termenul de înscriere la vot al românilor din Diaspora, deoarece preşedintele Klaus Iohannis blochează activitatea Executivului, refuzând să numească miniştrii interimari.

„Trebuia să avem şedinţă de Guvern. Înainte de a veni la recepţia spitalului de la Mioveni am avut un Forum cu românii din străinătate. Trebuia să avem pe agenda şedinţei de Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral al românilor din Diaspora pentru votul prin corespondenţă. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem sătpămâna viitoare şi cred că acest lucru nu este un lucru normal”, a declarat Viorica Dăncilă, la Mioveni, conform mediafax.ro.

Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari. Sesizarea a fost deja înregistrată la CCR.

După ce a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eşuată a PSD, într-o declaraţie de presă, Președintele Klaus Iohannis susţine o altă declarație de presă, de la ora 18:00 la Palatul Cotroceni, în care ar putea să anunţe decizia pe care a luat-o în privinţa propunerilor PSD de miniştri interimari, după ce ALDE a ieşit de la guvernare.