Dăncilă îi cere lui Iohannis să desemneze rapid un premier

Viorica Dăncilă vrea ca președintele Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier pentru a pune capăt perioadei de instabilitate politică. Foto: news.ro

Viorica Dăncilă îi solicită președintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier pentru a stopa perioada de instabilitate politică, scrie stiripesurse.ro.

,,Vă asigur că PSD își va continua lupta și se va opune în fiecare zi acestei coaliții a austerității. Ne vom lupta zi de zi să nu îi lăsăm să ia măsuri împotriva românilor.Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat România. Îmi doresc ca această perioadă de instabilitate să se încheie cât mai repede, tocmai de aceea îi solicit președintelui să își îndeplinească atribuțiile și să desemneze cât mai rapid un premier, care să formeze un nou guvern”, a spus Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern de astăzi.

Dăncilă a avut și un mesaj pentru miniștrii din guvernul pe care l-a condus. ,,Le mulțumesc miniștrilor pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, pentru toată munca care am depus-o pentru buna guvernare a țării. Indiferent de minciunile și propaganda partidelor de dreapta, am avut o guvernare cu rezultate bune pentru români, una dintre cele mai eficiente guvernări din ultimii 30 de ani. Faceți parte dintr-un guvern care a generat o creștere economică solidă și sustenabilă, care a mărit veniturile oamenilor. Avem curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat nicio măsură împotriva lor. Ne-am respectat promisiunea de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor și de a face ca o bună parte din creșterea economică excepțională înregistrată de România să fie simțită de către toți cetățenii. Am crescut salariile și pensiile și am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale. Am crescut punctul de pensie, am instituit scutiri de taxe pentru pensionari și am adus echitatea în sistemul de pensii prin introducerea principiului – la muncă egală, pensii egale”, a mai spus Viorica Dăncilă.