Dăncilă face apel la toți parlamentarii să vină la votul moțiunii

Viorica Dăncilă a spus că atitudinea Opoziției este jignitoare pentru românii care lucrează în weekend. Foto: gandul.info

La începutul ședinței de guvern de astăzi, premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la toți parlamentarii să vină sâmbătă în Parlament la votul moțiunii de cenzură. „Consider că această situaţie politică trebuie lămurită rapid, de aceea transmit tuturor parlamentarilor de bună credinţă să vină sâmbătă în Parlament pentru a pune capăt acestei perioade de incertitudini. Această moţiune nu are şanse să treacă, iar Guvernul îşi va continua activitatea”, a spus Dăncilă, potrivit Mediafax.

Premierul României a mai spus că atitudinea Opoziţiei este jignitoare pentru românii care lucrează în weekend. „Am observat atitudinea de neînţeles a Opoziţiei, care se eschivează de la obligaţia de a veni în weekend la muncă. Cu alte cuvinte, Opoziţia vrea să vină cu orice preţ la guvernare, dar nu în weekend. Atitudinea Opoziţiei este jignitoare pentru românii care lucrează inclusiv sâmbătă şi duminică şi arată lipsă de seriozitate a semnatarilor moţiunii. Le transmit liderilor Opoziţiei că guvernarea se exercită 24 din 24 ore, şapte zile pe săptămână, iar oamenii ne-au investit cu încredere pentru a munci, nu pentru a pleca în vacanţe sau pentru a face jocuri politice”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Declarațiile premierului României au venit după ce Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură depusă de PNL pentru demiterea guvernului să fie citită astăzi în plenul reunit, începând cu ora 15, iar votul să fie dat sâmbătă la ora 11.