Dăncilă chiar va merge în SUA! Vezi când va începe vizita oficială

La începutul ședinței de Guvern de astăzi, Viorica Dăncilă a oferit detalii despre vizita de lucru pe care o va face în SUA. Foto: captură youtube.com/Guvernul Romaniei

Viorica Dăncilă va începe duminică, 22 septembrie, o vizită de lucru în SUA. Anunțul a venit chiar de la premierul României la începutul ședinței de Guvern de astăzi, scrie Mediafax.

„Consolidăm relaţiile cu statele membre ale UE, dar în acelaşi timp aprofundăm parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA. Duminică voi începe o vizită de lucru în SUA alături de mai mulţi membri ai cabinetului, în cadrul căreia voi avea întâlniri cu oficiali americani. Vizita de lucru va avea şi o componentă economică puternică şi va fi un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunităţile de afaceri din România”, a spus premierul României.

În cadrul vizitei de lucru, Viorica Dăncilă, ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici vor participa pe 27 septembrie la un eveniment organizat la New York de Camera de Comerţ Româno-Americană. Și tot cu ocazia acestei vizite oficiale, Dăncilă va avea o întâlnire cu vicepreşedintele SUA Mike Pence. În cadrul acestei întâlniri, Dăncilă și Pence vor semna un acord în domeniul energetic, au precizat surse politice pentru Mediafax.

Vizita de lucru a premierului Viorica Dăncilă în SUA va fi în perioada 22-29 septembrie.